Witam , próbuje sił w stworzeniu sceny z zamkiem Tedee.Mianowicie w aplikacji dedykowanej do zamka jest opcja automatycznego zamykania po predefiniowanym czasie.Fajna sprawa korzystam z niej ale jak wiadomo zamek nie rozpozna czy drzwi sa otwarte czy zamknięte.Sytuacja jest taka, że przy moim czasie 2 minut zamek sie zamyka automatycznie ale też zamyka się automatycznie przy otwartych drzwiach powyżej w minut.
Stworzyłem scenę blokową aby przy naruszeniu czujnika door window sensor zamek sie nie zamykal ale niestety tak to nie działa:/
Czy dobrze myślę, że trzeba by anulować tą opcje z dedykowanej aplikacji i zrobić ja w fibaro ?czy może trzeba ja napisać w Lua?
Mam zamek od dwóch lat + most + czujnik otwarcia drzwi, wszystko działa wzorowo, nie da się nie zapomnieć aby drzwi były niezamknięte... (z automatu). Zrobiłem sobie na zmiennych... Push jedynie przy otwarciu drzwi (ale z aplikacji tedee, bardziej jej ufam)... Pushe też mam spod fibaro odnośnie ogrzewania i jak do tej pory mnie nie zawiódł : )