Poszukuje urządzenie, które automatycznie uruchomi radio, nie "kopiące się" z HC2?
Mam amplituner Pioneer VSX-933(plugin z marketplace nie działa), mam też Alexę.
Planuję zakup jakiegoś sprzętu który to obsłuży.
5 komentarzy
Polub
Comments (5)
Grzegorz
04 sty 2021
Cześć
Trochę mało informacji napisałeś, ale myślę że nie masz co szukać innego urządzenia, tylko musisz pokombinować z tym amplitunerem. Mam podobne urządzenie, Yamaha RX-A820 (kupiłem używkę, model z 2014r) i bez problemu można sterować nią przez sieć LAN tak jak oryginalnym pilotem, łącznie z uruchomieniem amplitunera gdy jest w stanie czuwania. Mam zrobioną scenę "wychodzę " która gasi oświetlenie, wyłącza Yamahę itd. Działa to mega stabilnie! Zrobiłem sterowanie z pilota Fibaro Key Fob i też śmiga, on/off, ciszej - głośniej, mute itd. Nie było łatwo ale się udało :)
Przede wszystkim czy Twój Pionner jest podłączony z routerem za pomocą przewodu LAN?
Czy masz do niego dostęp z poziomu przeglądarki internetowej na kompie?
W instrukcji znalazłem że ten model ma opcje do ustawienia "Network Standby" - czyli że możesz go włączyć przez sieć, link:
@Tomas Pewnie, podłącz kabelek na próbę, sprawdź wersję oprogramowania (jak jest dostępna nowsza to załaduj), przejrzyj ustawienia sieciowe, przydziel stały (statyczny) adres IP.
Cześć
Trochę mało informacji napisałeś, ale myślę że nie masz co szukać innego urządzenia, tylko musisz pokombinować z tym amplitunerem. Mam podobne urządzenie, Yamaha RX-A820 (kupiłem używkę, model z 2014r) i bez problemu można sterować nią przez sieć LAN tak jak oryginalnym pilotem, łącznie z uruchomieniem amplitunera gdy jest w stanie czuwania. Mam zrobioną scenę "wychodzę " która gasi oświetlenie, wyłącza Yamahę itd. Działa to mega stabilnie! Zrobiłem sterowanie z pilota Fibaro Key Fob i też śmiga, on/off, ciszej - głośniej, mute itd. Nie było łatwo ale się udało :)
Przede wszystkim czy Twój Pionner jest podłączony z routerem za pomocą przewodu LAN?
Czy masz do niego dostęp z poziomu przeglądarki internetowej na kompie?
W instrukcji znalazłem że ten model ma opcje do ustawienia "Network Standby" - czyli że możesz go włączyć przez sieć, link:
https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/pioneer/vsx-933/instrukcja?p=46
drugi
https://www.instrukcjaobslugipdf.pl/pioneer/vsx-933/instrukcja?p=93
warto też zrobić aktualizację oprogramowania